Custom Search

GK & Current affairs 2018 Questions

1 comment:
Latest Current affairs and Gk questions 2018

Important current affairs gk questions and General awareness questions for all competitive exams


Winner of Australian Open 2018 men's title
 answer:Roger Federer

Winner of Australian Open 2018 women's title
answer: Caroline Wozniacki

Who is the new chairman of ISRO(Indian space research organisation)?
Answer: K. Sivan

Recently appointed Chief election commissioner of India(CEC) ?
Answer: Om Prakash Rawat

Which country was recently introduced currency "Petro"?
Answer: Venezuela 

Which country won 2018 hopman cup?
Answer: Switzerland

General knowledge questions and answers

8 comments:
Important questions about Bal Gangadhar Tilak


1. Who is Known as Father of Indian Unrest ?
Bal Gangadhar Tilak

2. Who is the first Indian leader to give the slogan "Swaraj is my birthright and I shall have it "?
Bal Gangadhar Tilak

3. Who is the author of Gita Rahasya ?
Bal Gangadhar Tilak

4. Who started the newspaper Kesari ?
Bal Gangadhar Tilak (in Marathi)

5.
Who started the newspaper Maratta ?
Bal Gangadhar Tilak (in English)

6. who was known as lokmanya?
Bal Gangadhar Tilak
note: he is the author of book Gita Rahasya

7. who wrote the book "Arctic Home in the Vedas"
Bal Gangadhar Tilak
If you know more questions about Bal Gangadhar Tilak please add it as comment

 who are the three persons known as  "Lal Bal Pal"?
 Answer:Lala Lajpat Rai, Bal Gangadhar Tilak, Bipin Chandra Pal

Current Affairs Questions 2017 : updated

22 comments:

    2017 current affairs Quick reference Questions for  psc, upsc, ssc,and bank exams 

check 2018 Current affairs questions

*last updated on 12/12/2017.


Who is the winner of 2017 Mother Teresa Memorial award for social justice?
Answer: priyanka chopra 

Who is the miss universe 2017?
Answer:  Leigh Nel-Peters

Who is the present CAG(comptroller and auditor general of india)
Answer:Rajiv Mehrishi

Who is the winner of Miss world 2017 ?
Answer: Manushi chhillar from India

who is the winner of miss earth 2017?
Answer:  karen ibasco from Philippines

who is the winner of 2017 jnanpith award 2017?
Answer: Krishna sobti

 India government's project for relief to rohingya refugee?
answer:  operation insaniyat

who is the winner of 2017 formula1 championship?
Answer: Lewis Hamilton

Which country recently grant citizenship to humanoid robot "Sofia"?
Answer:Saudi Arabia

Which team won Asia cup hockey 2017?
Answer: India (Runner-up: malaysia)

which country won asia cup women's hockey 2017?
Answer: India


Who won 2017 Fifa Men's player of the year?
Answer: Cristiano Ronaldo

Who won 2017 Fifa Women's player of the year?
Answer: Lieke Martens

1.who is the chief guest of 2017 republic day parade?
Answer:   Mohammed bin Zayed Al Nahyan(Abu Dhabi Crown Prince)

2. 2017 Australian open womens title winner?
Answer: Serena williams 

2.a. 2017 Wimbledon womens title winner?
Answer: Garbine Muguruza

3. 2017 Australian open mens title winner?
Answer: Roger federer

3.a. 2017 Wimbledon  mens title winner?
Answer: Roger federer



4. Who is the newly appointed secretary general of UNITED NATIONS (UN)?   
Answer: Antonio Guterres 

5. who is the winner of miss universe 2016?
Answer: Iris Mittenaere (France)
miss universe 2016




Current affairs new appointments 2017



6. Recently elected Uttar pradesh chief minister?
Answer: Yogi Adityanath 

7. Newly elected Goa Chief Minister ?
Answer: Manohar Parrikar  

8. Who is the present punjab Chief minister?
Answer:  Amarinder Singh

9.Recently elected uttarakhand chief minister?
Answer: Trivendra Singh Rawat

*10. Newly appointed Chief of Air staff 
Answer:   Birender Singh Dhanoa

*11. Recently appointed SEBI (Securities and Exchange Board of India) chairman?
Answer:  Ajay Tyagi

*12.Who is the present Supreme Court Chief Justice of India (appointed from jan-2017)    
Answer: Dipak Misra

*13. Who is the chief of  Research and Analysis Wing (RAW) ?
Answer: Anil Dhasmana

*14.Who is the chief of Intelligence Bureau (IB)?
Answer: Rajiv Jain

*15. Who is the chief of CBI?
Answer: Alok Verma

______________________________________________________

*16. winner of indian open badminton 2017 ?
Answer: P V Sindhu

*17. India's longest Bridge?
Dhola -sadiya bridge(Assam)





*18. First Indian who won asian squash title  ?
Answer: Joshna Chinappa

 *19. Who is the winner of "2017 World Snooker Championship" ?
Answer:  Mark Selby from England

*20. Recently elected French President?
Answer: Emmanuel Macron  

*21. winner of sultan azlan shah cup 2017?
Answer: Britain( Runner-up: Australia, Third place: India)

*22. who won 2017 phalke award ?Answer: Kasinathuni Viswanath 

*23. 2017 French open Mixed doubles winner?
 Answer: Rohan Bopanna(India) & Gabriela Dabrowski from canada

24.recently elected ireland prime minister?
Answer: Leo Varadkar 

25. Recently appointed chief election commissioner of india?
answer:  Achal Kumar Joti

26. who is the winner of 2017 man booker International prize ?
Answer: David Grossman (book: A Horse Walks Into a Bar) [translated by Jessica cohen]




  26 a. who is the winner of 2017 man booker prize(booker prize)?
   Answer: George saunders(book: lincoln in the bardo)

27. Which cricket team won 2017 champions trophy ?
Answer: Pakistan

28. 2017 womens ICC cricket worldcup winner?
Answer: England (defeated India)

29. Newly elected president of INDIA?
answer: Ram Nath Kovind 

30. Recently appointed Supreme Court Chief Justice of India?
Answer: Dipak Misra

31.where is the venue for 2024 Olympics?

Answer: Paris

31.where is the venue for 2028 Olympics?
Answer: los angeles



32.recently elected , first women president of Singapore ?
Answer: Halimah Yacob

33.winner of Denmark open 2017 badminton series, 2017 Indonesian super series badminton,2017 Australian super series badminton
 Answer: Srikanth Kidambi

34. 2017 Asia cup hockey winner?
Answer:India


 Nobel prize 2017 winners

a. 2017 Nobel Prize in Physics
Answer:Rainer Weiss, Barry C. Barish, Kip S. Thorne

b. 2017 Nobel Prize in Chemistry
 Answer: Jacques Dubochet, Joachim Frank, Richard Henderson

c.  2017 Nobel prize in medicine?
Answer: jeffrey C. Hall, Michael Rosbash, Michael W. Young

 d. 2017  Nobel Prize in Literature
Answer:  Kazuo Ishiguro

e. 2017 Nobel Peace Prize
Answer: International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN)

f. 2017 Economics Nobel prize
Answer: Richard H. Thaler


view more Questions from Indian Constitution

If we miss anything important, ping us on Facebook

z35W7z4v9z8w
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...